Kan AI, robotar och digitalisering lösa sjukvårdens – till synes ständiga – brist på tid och resurser? Kan ny teknik möjliggöra en välfungerande välfärd och en frisk, men åldrande, befolkning? Frågar vi en konsult eller en ingenjör finns lösningen ofta i tekniken. Frågar vi en organisationsforskare i företagsekonomi kan vi i stället förvänta oss en vändande fråga om hur tekniken ska användas, vad som krävs för att den ska fungera och inte minst vad det kommer få för konsekvenser för hur vården ska organiseras. Vem är det egentligen som vårdar arbetet med tekniken? Läs mer om Kajsa Lindbergs forskning här.

Det osynliga arbetet i teknikomvandling
- Kajsa Lindberg
Dela denna artikel
Hasselbladh vill med sitt exempel bidra till en debatt inom organisationsforskningen och drar sig inte heller för att, utifrån sina egna analyser och perspektiv, rikta omfattande kritik mot Försvarsmakten.
- 15 april, 2025
- Bokrecension
Chefer väntas försöka få medarbetare att trivas och må bra. Men är detta verkligen deras viktigaste uppgift och har de verkligen rätt kompetens för den?
- 9 december, 2016
- Artikel
NPM bör inte användas som ett enkelt penseldrag med ambitionen att förklara komplexa problem, vinna gillande och locka folk till barrikaderna
- 27 oktober, 2014
- Artikel
Mats Alvesson, Anna Jonsson, Stefan Sveningsson, Robert Wenglén, Studentlitteratur, 2015
- 2 oktober, 2015
- Bokrecension
Jörgen Rundgren och Karin Semberg. Fantasi Fakta, 2020
- 29 april, 2021
- Bokrecension
Bakom vackra ord, till exempel om coachande och utvecklande ledarskap, döljer sig ofta snöda karriärambitioner och maktspel
- 10 december, 2016
- Artikel